روغن کرچک از قدیم برای موها بسیار مفید و کاربردی بوده و همیشه از این روش درمان برای رشد مژه ها و ابروها استفاده می کردن اما بعدترها کلی محصولات جدید جایگزینش شدن.
روغن کرچک  داروی سنتی قدیمی مامانبزرگا با بوی معروف ناخوشایندش  معجزه یاری رسان موهای شماست. یک متخصص سلامت موی خلی مشهور اخیراً توی یه مقاله گفته بود که این ماده مرطوب کننده معجزه آسا بسیار بسیار مناسب مو ، پوست و حتی مژه ها است. این روغن طلایی که از مادربزرگش به اون منتقل شده است ،بعد کلی تست و ترکیب با اسانسهای مختلف و … به این نقطه رسید که این محصول را بعنوان بخشی از برنامه روزمره خود و مشتریانش استفاده می کند. شاید باورتون نشه ولی کلی از بازیگرای معروف هالیوود هم حتی به اعتراف خودش طرفدار روغن کرچک هستند.

 

می توانید اینجا مطلب راههای لطافت پوست خشک  را اینجا  مطالعه کنید

روغن کرچک چیست؟

 

روغن کرچک

 

روغن کرچک از گیاه Ricinus communis  گرفته می‌شود که گیاه کرچک نیز نامیده می شود. به طور طبیعی در آفریقا ، هند و آمریکای جنوبی یافت می شود. طریقه تبدیل به این صورت است که دانه های کرچک را طی فرآیند روغنگیری به یک روغن گیاهی همه کاره ، زرد کم رنگ با عطر و طعم و بوی کاملاً خاص  تبدیل می کنند. و در حالی که طب مدرن ادر همه جای جهان بسیار همه گیر شده و اکثرا از آن استفاده می کنند، روغن کرچک اکنون یک خرید برای زیبایی است که خیلی هم ارزان قیمت است.
کارشناسان یکی از موسسات و  آزمایشگاه های زیبایی ، بسیار این مورد را مورد تایید دانسته اند و آنها می گویند درست مانند روغن نارگیل که خیلی محبوب و کاربردی ست ، روغن کرچک می تواند مزایای مرطوب کنندگی  و کاربرد خیلی بالایی در موارد پوست و مو داشته باشد.
Danusia Wnek ، که یک شیمیدان معروف در یکی از آزمایشگاههای زیبایی مطرح است می گوید: “روغن کرچک عمدتا از اسید چرب ریسینولئیک اسید تشکیل شده است. این ماده به عنوان نرم کننده ، صاف کننده پوست ، لایه لایه نفوذ می کند و باعث احساس نرمی آن می شود. همچنین می تواند مانعی بر روی پوست ایجاد کرده و از ریزش آن محافظت کند. برای مو ، به عنوان نرم کننده ، پوشش دهنده  تاره های مو و رشته های مو عمل می کند تا صافی و درخشندگی را بهبود بخشد.
مدیر تحقیقات آرایشی و بالینی پوست در مرکز کوه سینا می گوید ، فراتر از خاصیت نرم کنندگی ، روغن کرچک مملو از اسید ریسینولئیک است ، یک آنتی اکسیدان قوی است که از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد که باعث آسیب کلاژن و چین و چروک می شود محافظت می کند.

می توانید اینجا مطلب درمان موهای خشک و آسیب دیده را اینجا  مطالعه کنید

بهترین مزایای روغن کرچک چیست؟

اسیدهای چرب موجود در ترکییب این روغن که به صورت موضعی استفاده می شود می تواند به مرطوب سازی و پرورش تقریباً در همه قسمت های بدن کمک کند. در اینجا نحوه افزودن روغن کرچک به روال زیبایی و مراقبت از پوست شما را برایتان تا حدودی توضیح داده ام که امیدوارم کاربردی و مفید باشد برایتان.

 

روغن کرچگ و فواید آن برای پوست و مو
روغن کرچگ و فواید آن برای پوست و مو

 

ابروها و مژه ها را تقویت کنید.
مصرف روزانه کمی روغن کرچک می تواند به پرورش مژه ها و ابروهای شما کمک کند. دکتر زایکنر در مقاله ای می گوید: روغن کرچک به دلیل مزایای مرطوب کنندگی خود می تواند به ایجاد و ضخیم شدن موها کمک کند.” بهترین روش و بدون خرابکاری برای انجام این کار به این صورت هست که شما جای ریمل خودتون رو که تموم شده با آبجوش بشورید و آنها را با روغن کرچک پر کنید و هر شب روی مژه ها بزنید و بعد از یک هفته تاثیر آن را ببینید.

موهای براق و سالم بگیرید.
در مورد موها ۱۰۰٪ روغن کرچک سیاه خالص را به شما پیشنهاد می کنیم که دو تا سه بار در هفته برای جلوگیری از آسیب موها و بازسازی موهای شکننده استفاد  و توصیه می شود.

پوست خشن را مرطوب کنید.
پس از استفاده از مرطوب کننده روتین خودتان، روغن کرچک را روی زانوها ، آرنج ها و سایر قسمت های خشک پوست خود بمالید تا لایه لایه شود و رطوبت بگیرد. متخصصان این حوزه توصیه می کنند که در صورت لزوم می توان آن را یک تا دو بار در روز استفاده کرد.

کوتیکول های خود را شرطی کنید
در مورد ناخن ها و پوست های اضافه دور ناخن هایتان روغن کرچک بسیار موثر است . در مانیکور شما خیلی میتوانید استفاده کنید و مفید و کاربردیه، برای جذب بیشترش می توانید از پنبه استفاده کنید تا کمی روی سطح های ناخن خود بکشید.

 یک کاربرد بی‌ربط و مهم !
قدیمی ترین کاربردهای روغن کرچک هیچ ارتباطی با مو ، پوست یا ناخن ندارد. اگر از مادربزگتان بپرسید احتمالا به این مورد اشاره می کند که در واقع بهترین کاربرد آن را به عنوان ملین یا راهی برای القای زایمان بدانید. و بله ، اسید رینکونلیک موجود در آن می تواند به رفع یبوست های گاه به گاه کمک کند. یک متخصص گوارش در یکی از مراکز پزشکی می گوید: این ترکیب با افزایش حرکت روده ها برای کمک به بیرون آمدن مدفوع کار می کند. البته روش های کم خطر دیگری نیز برای تسکین وجود دارد که کار را برایتان راحت تر می کند: مقدار زیادی آب بنوشید (حداقل هشت لیوان در روز) ، میوه های تازه و غذاهای غنی از فیبر بیشتر بخورید یا یک مکمل فیبر مانند آن بخورید. اگر اینها موثر نیستند ، سعی کنید از نرم کننده مدفوع و سایر ملین های بدون نسخه استفاده کنید.

می توانید اینجا مطلب ده ماسک صورت خانگی برای لطافت پوست را اینجا  مطالعه کنید

آیا مصرف آن عوارض جانبی دارد؟

به دلیل خاصیت ملین بودن ، می تواند باعث اسهال ، گرفتگی شکم ، حالت تهوع ، استفراغ و اختلالات الکترولیتی شود به همین دلیل ، وی فقط به افراد بالای 12 سال توصیه می کند که روزانه کمتر از مقدار چهار قاشق غذاخوری استفاده کنند و در صورت بارداری هرگز روغن کرچک مصرف نکنند ، زیرا این امر باعث زایمان زودرس می شود.
در مراقبت از پوست ،  بهتر است که بدانید روغن کرچک را معمولاً قبل از استفاده بر روی پوست ، در یک روغن حامل دیگر رقیق کنید. استفاده از روغن کرچک مستقیم ممکن است منجر به تحریک پوست و حتی التهاب و خشکی شود. پس حتما بدنبال فرمول های رقیق شده با روغن های حامل ، مانند گندم انگور باشید.

 

در این زمینه بیشتر بخوانید:

ماسک صورت خانگی برای لطافت پوست

درمان موهای خشک و آسیب دیده در خانه

 

ما برای نوشتن این مطلب در کنار تجربه شخصی‌مان از این منابع هم استفاده کرده ایم:

فواید روغن کرچک برای زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *