ذهن مثبت با تمرین و مداومت بر آن به آسانی حاصل می شود، کافیست بخواهید و اراده کنید که بتوانید شادی و انرژی مثبت را به زندگی تان روانه کنید و این را بدانید که همه چیز از ذهن شما شروع میشود. پس همین الان تصمیم بگیرید که ذهنتان و زندگیتان با یک شروع با اراده پر از انرژی مثبت کنید و قطعا موفق خواهید شد و ما هم در ادامه چند تمرین کاربردی برای رسیدن به ذهن مثبت برایتان آورده ایمالبته اصلا فراموش نکنید که همه چیز به شما و ارادهتان بستگی دارد.
مطلب هورمونهای شادی را میتوانید اینجا بخوانید
چهار تمرین ساده برای اینکه ذهن مثبت داشته باشیم

برای داشتن یک ذهن مثبت و طرز تفکر نیک ، باید اول از همه به رابطه بین ذهن و احساسات پی ببریم، حتما زیاد شنیدهاید که گفته میشود ریشه تمام احساسات ما در ذهن و تفکر ماست، به هرحال برای همه ما پیش آمده است که افکار منفی و استرسزا به ذهنمان هجوم آورده و روحیه شاد و مثبت را از ما سلب کرده باشند، به راستی برای مقابله با این فکرهای منفی چه باید بکنیم و اصلا چگونه میتوانیم ذهن مثبت داشته باشیم؟
امروزه اکثر روانشناسان از آگاهی ذهن صحبت میکنند، یعنی باید نسبت به ذهن خود آگاه باشیم و از همه مهمتر بتوانیم آن را تربیت کنیم، ذهن هر آدمی تفکرات او را شکل میدهد و بنابراین میتوانیم برای داشتن تفکرات مثبت، ذهن خودمان را تربیت کنیم. ما در ادامه چهار روش زیر را که برای داشتن یک ذهن مثبت اندیش به شما کمک خواهند کرد برایتان آورد ایم.
مطلب راه های کاربردی رهایی از غصه را اینجا میتوانید بخوانید.
برای داشتن ذهن مثبت اندیش اول باید با ذهن خودتان روبهرو شوید

خیلی وقتها فکرهای منفی از آنجا شروع میشوند که ما ذهن خودمان را نمیشناسیم و با آن روبهرو نشدهایم، بنابراین از مواجه با واقعیت خود نترسید و سعی کنید آن را بشناسید. ذهنتان را مانند یک کتاب در مقابل خود باز کنید، آن وقت است که متوجه میشوید چه افکار وحشتناکی ممکن است در آن وجود داشته باشد. که این خود مانع رسیدن به یک ذهن شاد میشود.
وقتی ذهن خود را بشناسید، طبیعتا بهتر میتوانید آن را اصلاح کنید، پس بیملاحظه با آن روبهرو شوید، افکار مسموم را شناسایی کنید و در نخستین قدم، سعی کنید آن افکار را از ذهنتان بیرون کنید. گاهی اوقات لازم نیست به دنبال تمرینهای مثبت برای فکرتان باشید، همین اندازه که بتوانید فکرهای منفی را از آن خارج کنید، کار مهمی انجام دادهاید. و اولین میشود گفت یکی از سخت ترین قدم ها را برای رفتن به سمت ذهن مثبت برداشته اید.
مطلب ویژگی های انسانهای شاد را اینجا میتوانید بخوانید
شما فکرهای خودتان نیستید

این دومین مورد کاربردی برای داشتن یک ذهن مثبت است که الان برایتان توضیح میدهم منظورمان چیست. یکی از تصورات غلطی که در بین مردم وجود دارد این است که شخصیت آنها همان فکرهای آنها است، در حالی که چنین نیست. به این مثال توجه کنید: اگر بر اثر یک بیاحتیاطی دست شما شکسته باشد، شما نمیگویید (خودم دستم را شکستم!)، بلکه میگویید (زمین خوردم یا از نردبان افتادم و ..). .
این درحالی است که هنگامی که شما عصبانی هستید، خیلی سریع و راحت میگویید (عصبانی هستم!). در نظر بگیرید که عصبی بودن هم چیزی نیست که واقعا خود شما آن را انجام داده باشید، فقط خیلی راحت آن را به خودتان نسبت میدهید.
به این باور داشته باشید که هر چیزی که در ذهن شما میگذرد، خود واقعی شما نیست، ممکن است از یک موضوع ناراحت باشید یا از یکی از دوستانتان عصبانی شوید، ولی آن فقط یک حالت ذهنی است که به آن دچار شدهاید و اگر باور داشته باشید که ذهن شما، حقیقت وجودی شما نیست، خیلی راحتتر میتوانید از دست افکار منفی نجات پیدا کنید و به سمت ذهن مثبت نگر بروید.
در چنین مواقعی میتوانید به جای من عصبانی هستم، بگویید (من واقعا عصبانی نیستم، بلکه فقط خسته هستم!)، خواهید دید که همین جمله به ظاهر ساده، چقدر ذهن شما را خوشحالتر و راحتتر میکند.
مطلب آموزشی دستیابی به یک زندگی شاد را اینجا میتوانید بخوانید
راهحل سوم ذهن مثبت اندیش؛ افکار و احساسات خود را نامگذاری کنید

خوب! در مورد قبل به این نکته رسیدیم که ما همان افکارمان نیستیم، در این حالت خیلی راحتتر میتوانیم ذهن خودمان را مدیریت کنیم؛ برای این کار هم هیچ چیزی بهتر از این نیست که به افکار و احساساتمان برچسب بزنیم و یک نام جدید روی آن بگذاریم. بیاید به جای کلمات منفی از کلماتی که ذهن مثبت نگر آنها را دوست دارد استفاده کنیم.
مثلا به جای اینکه بگوییم (من عصبانی هستم)، بگوییم (من احساس نگرانی میکنم)، این جمله در عین حال که با احساس آن لحظه ما همخوانی دارد، از درجه ناراحتی و استرس آن کم میکند و باعث میشود که در شرایط مشابه هم همین نام را روی آن بگذاریم.
برچسب زدن احساسات، در درجه اول باعث میشود که خودمان برای آنها تصمیم بگیریم و از طرف دیگر، باعث احساس آرامش ما میشود. رفته رفته یاد میگیریم که از جملات مثبتتری برای احساساتمان استفاده کنیم و به مرور بتوانیم به ما کمک می کند که صاحب یک ذهن مثبت اندیش شویم.
مطلب آموزشی راههای مقابله با افسردگی را اینجا میتوانید بخوانید
و مورد آخر واکنش نشان ندهید، تصمیم بگیرید

یکی از اشتباهاتی که بیشتر ما در مواجه با ذهنمان انجام میدهیم این است که بلافاصه نسبت به آن واکنش نشان میدهیم. حالا یعنی چی؟! برگردیم به همان مثال اول، وقتی ذهنمان دستور میدهد که عصبانی هستیم، فورا نسبت به آن واکنش نشان میدهیم مثلا فریاد میزنیم، یا چیزی را میشکنیم و … .
در حالی که برای داشتن یک ذهن مثبت و شاد باید تمرین کنیم تا بتوانیم در مقابل پیامهای ذهنی تصمیم بگیریم. واکنش، در لحظه اتفاق میافتد ولی تصمیم گرفتن نیاز به تفکر دارد و باعث میشود بیشتر فکر کنیم. زمانی هم که درباره یک موقعیت استرسزا بیشتر فکر کنیم، قطعا به این نتیجه میرسیم که آنقدرها هم که فکر میکردیم، وضعیت قرمز نیست.
پس یکی از تمرینات خوب برای داشتن یک ذهن مثبت نگر، تصمیم گرفتن و تفکر بیشتر است، چون باعث فروکش شدن حالت شدید روحی ما میشود و یک تصمیم درستتر را شکل میدهد
ما برای نوشتن این مطلب در کنار تجربه شخصیمان از این منابع هم استفاده کرده ایم:
https://www.bakadesuyo.com/2016/01/mindfulness/
منبع عکسها : سایت unsplash