بیماری کرونا معروف به کوید ۱۹، در سال ۲۰۱۹ از ووهان چین شیوع پیدا کرده و شدت مسری بودن آن نسبت به آنفولانزا به مراتب بیشتر است. این بیماری از طریق قطرکهای ریزی که از دهان و بینی افراد مبتلاء به این بیماری به بیرون پخش میشود به افراد دیگر منتقل میشود که با آلوده شده وسایل محیط اطراف و دست زدن به آنها یا در فاصله نزدیک با لمس چشم، دهان و بینی سرایت میکند. مطالعات نشان داده که این ویروس از چند ساعت تا چند روز بسته به شرایط زیست آن ( سطح، گرما و رطوبت) زنده میماند. کوید ۱۹ یک بیماری ویروسی است و علائم برجسته آن؛ تب، خستگی و سرفه خشک است که درد بدن و کوفتگی، گرفتگی بینی، آب ریزش بینی و اسهال را هم به همراه خواهد داشت. اما جلوگیری از ابتلا به کرونا چگونه بوده و درمان بیماری کرونا باید به چه صورت انجام شود؟

جلوگیری از ابتلا به کرونا
تا حال برای درمان بیماری کرونا هیچ دارویی بطور مشخص پیدا نشده و داروهای معمول بیشتر حالت تسکین و کمک کننده در درمان را دارند. ۸۰% از افراد به نوع خفیف آن مبتلاء میشوند که با مراقبت و استراحت در منزل درمان خواهند شد. البته واکسنهایی درکشورهای اروپایی و آمریکا تهیه شده که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است و به احتمال زیاد به زودی شاهد جلوگیری از ابتلا به کرونا خواهیم بود. در بخش تحقیقات وزارت بهداشت و درمان ایران هم برای تولید واکسن، فعالیتهای خوبی صورت گرفته و امید است که به زودی یک واکسن ایرانی مؤثر برای درمان این بیماری مخوف تهیه شود.
دوره انتظار این بیماری از ۱ تا ۱۴ روز است و یا به نوعی صحبت از ۵ روز به میان میآید. افرادی که دچار تنگی نفس شدید میشوند باید به بیمارستان مراجعه کنند. این بیماری بیشتر برای سالمندان و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای چون دیابت، قلبی، فشارخون بالا، آسم و … هستند، خیلی مضر است و باید بسیار مراقب باشند و با موارد پیشگیرانه، جلوگیری از ابتلا به کرونا را امکانپذیر سازند.
تقریباً از هر ۶ نفری که به این بیماری مبتلاء میشوند یک نفر به بیماری حاد تنفسی دچار خواهد شد که سرنوشتی نامعلوم دارد.
می توانید مطلب سبک زندگی سالم را اینجا بخوانید
پیشگیری از بیماری ویروسی کوید ۱۹ و جلوگیری از ابتلا به کرونا
عواملی که باعث میشود، جلوگیری از ابتلا به کرونا شود به شرح زیر است:
شستشوی دست ها: شستشوی مرتب دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه تا اگر آلودگی به کوید ۱۹ در اثر تماس با وسایل و محیط آلوده به این ویروس ایجاد شده با شستن پاک شود و یا با الکل ضدعفونی کنید.
مقررات بهداشتی را در زمان سرفه و یا عطسه رعایت کنید: در هنگام سرفه یا عطسه کردن از دستمال کاغذی یا آرنج خم شده برای پوشاندن صورت استفاده کنید و فاصله خود را با دیگران به اندازه یک متر رعایت کنید تا از سرایت احتمالی ویروس کرونا به همدیگر پیشگیری شود.
برای کادر درمان که از بیماران کرونایی مراقبت می کنند ضروری است از ماسک استفاده کنند: هر چند که به مردمی که در جمع افراد در کوچه، خیابان و فروشگاههای خرید یا محل کار حضور پیدا میکنند هم پیشنهاد میشود از ماسک استفاده کنند.
برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ایزوله شدن افراد مبتلا به کوید ۱۹: افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید از ماسک استفاده کنند تا مسری نباشند و ماسک هم پس از هر بار استفاده باید به سطل زباله انداخته شود. این افراد بهتر است خود را در اتاقی قرنطینه کنند تا بیماری آنها به افراد سالم سرایت نکند.
در خوردن غذاها مراقب باشید: در مصرف گوشت خام، شیر و محصولات حیوانی دقت شود. خوردن خام، نیم پز آنها هم خطرناک است چون آلودگی احتمالی ویروس کرونا را به راحتی منتقل میکنند.
پاکیزگی و ضدعفونی کردن محیط: باید سطوح آلوده به ویروس را بطور مرتب با موادی چون الکل، ضد عفونی کنید. بسته بندیهای کارخانهای چون تحت شرایط ویژهای تولید و بسته بندی میشوند به احتمال زیاد از آلودگی به دور هستند.
به حیوانات هم که میتوانند مانند انسان به این بیماری مبتلاء شوند و یا ناقل باشند نزدیک نشوید یا دست نزنید.
با دستتان هرجایی را لمس نکنید: به چشمها، دهان، بینی و موهای سرتان حدالامکان دست نزنید تا باعث انتقال آلودگیهای ویروسی کوید ۱۹ نشود.
در مجموع مردم این بیماری را بی اهمیت تلقی نکنند و برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ارزش و اهمیت قائل شوند: آمار و ارقام گزارش شده جهانی و وزارت بهداشت ایران بطور روزانه تأثیرات غمانگیز این رخداد را گواهی میکند.
در این مدتی که این بیماری ویروسی در جهان اپیدمی و همه گیر شده، خیلی زیاد قربانی گرفته است. حتی بهترین پزشکان هم از این بیماری نجات پیدا نکردند پس پیشگیری خیلی بهتر از این است که به این بیماری حاد مبتلا شویم.
ضروری است از خیلی از مرسومات جامعه، چون برپایی جشنها، همایشها، کنسرتها، دورهمیها، حتی مجالس ترحیم، دست دادنها و ماچ و روبوسی بطور فیزیکی پرهیز کرد تا حلقههای احتمالی اتصال این بیماری قطع گردد.
باور کنید که مراقبت و رعایت موارد بهداشتی در سلامت اشخاص و مبتلا نشدن به کوید ۱۹ بسیار کارآمد است.
مرحله بعد از جلوگیری از ابتلا به کرونا درمان بیماران مبتلاء به این بیماری
برای بیمارانی که به نوع خفیف این بیماری مبتلا هستند بهترین درمان بیماری کرونا این است که در منزل بمانند و مسئولیت کاری شان را از خانه پیگیر شوند و با مراقبتهای لازم چون استراحت، ماسک زدن، خوردن مایعات گرم و خوردن داروهای مسکن چون استامینوفن، ایپوپروفن و آسپیرین علائم بیماری را کاهش بدهند و به تدریج با گذراندن دوره درمانی، معالجه شوند. اما برای افرادی که به نوع حاد این بیماری چون تنگی نفس شدید دچار میشوند بهتر است به پزشک و بیمارستان مراجعه کنند تا تحت مراقبتهای ویژه قرار بگیرند.
جمع بندی نهایی
جهان با یک اتفاق تاریخی شبیه به یک جنگ جهانی از نوع بیولوژیک روبرو شده که گریبانگیر همه مردم از پیر و جوان شده و همه باید در دفاع و مراقبت از خود تلاش کنند تا از آسیب و گزند این بیماری مخوف کوید ۱۹ دور شوند، هرچند که تا حال قربانیهای زیادی از بشریت گرفته و خانوادههای زیادی را ماتم زده کرد. آمارهای پزشکی حاکی از مردن خیلی از افراد در جهان از بیماریهای قلبی و سرطان بود ولی امروزه قربانیان این بیماری در صدر قرار گرفتهاند. ما هم باید سعی کنیم برای حفظ سلامتی خود و همنوعان از تمام پروتکلهای بهداشتی تبعیت کنیم تا بتوانیم از این مسیر پر خطر به سلامتی عبور کنیم. یادتان باشد جلوگیری از ابتلا به کرونا امری بهتر از درمان است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
ما برای نوشتن این مطلب در کنار تجربه شخصیمان از این منابع هم استفاده کرده ایم: